Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två av Hedsén när Degerfors cupvann

Division 2-laget Akropolis bjöd Degerfors på en rejäl kamp i Svenska cupens andra omgång. Men Dif kunde ändå vinna med 3-0.

Annons
Emil Hedsén.

- Spelmässigt är vi inte alls nöjda. Hade hoppats på en betydligt bättre prestation än så här. Akropolis är inget dåligt lag, och de var riktigt hungriga. Men vårt passningsspel lämnade mycket att önska, säger Dif-tränaren Patrik Werner, med tillägget:

- Men vi vann ju, och det var det viktigaste. Nu är vi klara för gruppspelt, och det är skönt.

Det var mållöst i paus, men strax efter densamma klev mittbacken Robert Medwegy upp och skallade in ledningsmålet på en hörna.

Det dröjde sedan till slutminuterna innan Degerfors kunde punktera matchen, genom två mål av anfallaren Emil Hedsén.

Dif-tränaren hade valt att rotera på lite folk. Bland annat gjorde 17-årige Daniel Djuric A-lagsdebut i tävlingssammanhang som vänsterback, och klarade sig bra. Daniel är son till Ivan Djuric, som var vänsterback i Degerfors allsvensk lag på 1990-talet.

- Han gjorde det riktigt bra. Klart godkänd, säger Patrik Werner.

Dif-laget: August Strömberg - Daniel Henriksson, Robert Medwegy, Pontus Jakobsson, Daniel Djuric - Amadaiya Rennie, Erik Nilsson, Eric Jernberg, Ferhad Ayaz - Emil Hedsén, Alexander Andersson.

Tidigt i andra kom Daniel Sundgren och Jesper Karlsson in och ersatte Nilsson och jernberg centralt på mitten. Marcus Astvald bytte av Rennie med tio minuter kvar.

Mer läsning

Annons