Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-hjälten: "Toivonen ett ruttet äpple"

Han har blivit utsedd till fotbollsvärldens största rövhål. Efter att ha lämnat PSV Eindhoven sågas degerforsaren Ola Toivonen än en gång.

Annons

Det är legendaren René van de Kerkhof, med över 300 matcher i PSV på 70- och 80-talen och två VM-silver med nederländska landslaget på meritlistan, som sågar degerforsaren och landslagsstjärnan Ola Toivonen jämns med fotknölarna.

I en intervju med tv-kanalen Omroep Brabant säger va de Kerkhof att han "tror att alla i PSV är nöjda med att Toivonen är borta. Han var lite av ett ruttet äpple i truppen".

Ola har redan en serie tvivelaktiga epitet bakom sig. Han har blivit utnämnd till hela fotbollsvärldens största rövhål, den holländska ligans mest irriterande spelare och den sämsta spelaren i EM 2012.

Ola själv tar dock den negativa uppmärksamheten med jämnmod.

– Inte så mycket. Du vet hur jag är. Jag bryr mig faktiskt inte, säger Ola till Aftonbladet som svar på frågan hur han reagerar på omdömena i Nederländerna.

Varför har det blivit så?– Jag vet inte. Du får fråga de holländska journalisterna och tidningarna vad jag har gjort för fel.

Toivonen skrev på måndagen på ett 3,5-årskontrakt med franska Rennes och lämnade därmed PSV efter fem säsonger, och kan debutera för nya klubben redan på fredag, borta mot Lille.

Mer läsning

Annons