Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Werner: "Tror det var billigt"

Hammarby förtjänade segern – men Degerfors borde inte ha släppt in Kennedy Bakircioglüs hörna. Där har ni Dif-tränaren Patrik Werners analys av matchen.

Annons

Hammarbystjärnan Kennedy Bakircioglü gjorde enda målet i superettans mittenmöte mot Degerfors – direkt på hörna. En tavla av Dif-målvakten August Strömberg, var de flesta överens om efteråt.

– Jag höll på att förbereda ett byte och såg inte riktigt, men jag tror att det var ett ganska billigt mål, säger Dif-tränaren Patrik Werner på presskonferensen efter matchen.

– Å andra sidan kunde de ha gjort mål på tre andra chanser där August räddade oss, men det var ändå synd att vi släppte in hörnan.

Werner tyckte att Difs insats var den sämsta på hemmaplan på flera år.

– Första halvlek var det inga målchanser. Vårt försvarsspel var bra om man ska hitta något positivt, säger han..

– Vår målsättning i pausen var att ta tag i matchen, men vi kom inte igång alls med vårt anfallsspel på hela matchen. Det är bara att gratulera Hammarby, inget att säga om. Men det är klart vi är besvikna på prestationen.

Difs Kalmarlån Johan Bertilsson hade lagets bästa chans på ett inspel från Ferhad Ayaz, och blev utsedd till matchens lirare två gånger om efter matchen. Men inget av det räckte för att få honom att dra på smilbanden.

– Vi var inte värda att vinna, men det hade varit bra om vi hade kunnat gneta oss till en poäng. Det var länge sedan vi skapade så här lite på hemmaplan. De försvarade sig bra, det gjorde vi också stundtals, men framförallt i andra halvlek fick de ställa om och kontra på oss. Vi tappade boll lite väl enkelt och var inte riktigt beslutsamma i avgörande lägen. Slarvade med sista inlägget, sista passet, säger han.

I tabellen är Dif kvar på nionde plats med 15 inspelade poäng på elva matcher. Åtta poäng upp till Sundsvall på allsvenskt kval, tre ned till Örgryte på division 1-kvalplats.

– Det är ingen fara på taket alls, men vi vill gärna plocka lite poäng och hänga på där uppe, kring platserna fyra, fem sex, säger Bertilsson.

Hur bra är Hammarby?– Jag vet faktiskt inte. Det är inte bland de bästa lagen vi mött i år, det tycker jag inte. Men de har bredd, en bra trupp, och ska ligga bättre till. Får de ihop det kan de klättra. Örebro är helt klart det bästa laget vi mött hittills, Falkenberg är jag mer förvånad över. Det är imponerande att de ångar på där uppe, inför säsongen trodde jag de skulle vara i botten.

Just Falkenberg är Difs nästa motståndare, men inte förrän nästa måndag, den 24 juni.

Läs två fullmatade sidor om Dif i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons