Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollsbråket på stan som ingen vill anmäla

På Drottninggatan ska flera Malmösupportrar ha attackerat örebroare i söndags - men ingen har anmält. Anledningen kan vara den speciella "hederskodex" som gäller.

Det rapporterades om bråk i Örebro innan den allsvenska matchen mellan ÖSK och Malmö FF i söndags. Nu har en anmälan om skadegörelse upprättats.

Enligt insatsledaren Mats Thörn var det bråk i anslutning till en restaruang i centrala Örebro.

– Vi har uppgifter om att Malmösupportrar attackerade örebroare, men det finns ingen målsägare. Det skedde strax utanför och vi var snabbt på plats, men det brukar ju finnas en kodex i sådana här sammanhang, så ingen har anmält något, säger Thörn.

Handlar det om ett så kallat firmarelaterat bråk?– Det vill jag inte säga. Men, hade det varit vanliga supportrar, någon från Kubanerna, så tror jag att någon hade anmält, säger Thörn.

Strax därefter fick en Örebro-supporter ett ÖSK-märke bortslitet från sin jacka och där är en anmälan om skadegörelse upprättad.

Dessa incidenter, tillsammans med tips, ledde till den visitation som polisen senare genomförde, som na.se skrev om i söndags.

Bemöter kritik

– Vi hade fått information om att det skulle finnas många pyrotekniska föremål. Så vi genomförde brottsförebyggande visitationer. Och i samband med det hittade vi ett 30-tal pyrotekniska föremål. Det var uppenbart att det var många personer som inte ville bli tagna med pyrotekniken, för det bara rasade ner föremål på marken, som folk slängde ifrån sig, säger Thörn.

I samband med visitationen kritiserade en kvinna polisinsatsen.

– Jag känner mig kränkt. Vi hade byggt upp en bra stämning och var på väg till matchen när polisen bara rusade in. Vi fick ingen förklaring till varför vi visiterades, och det var väldigt hätsk stämning, sa hon till NA.

Det uttalandet bemöter nu Mats Thörn.

– I och med att vi fick tag i ett 30-tal pyrotekniska föremål så tar vi udden av det uttalandet.

När det gäller efterspelet till det knallskott som skadade sex publikvärdar strax efter matchens slut hade det under tisdagsförmiddagen inte hänt något nytt. Men, som det gick att läsa i går, väntas ÖSK polisanmäla händelsen under dagen.