Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollsfest på sportlovet

Påskens Äggacup blev till sportlovscup i februari. Ett lyckokast för Skyllbergs IK som inför årets cup kan räkna in uppemot 120 deltagande lag.

Fjolåret sportlovscup i futsal, inomhusfotboll, blev en succé för arrangerande Skyllbergs IK. Nu laddar klubben för en ny cup under vecka 8 och det med en del nyheter. Dels har man utökat antalet speldagar från sex till nio, och dessutom kommer cupen att genomföras i Närlundahallen.

– Det var svårt att hyra Åsbrohallen så många dagar, och vi behöver också fler omklädningsrum. Närlunda blev ett billigare alternativ, säger Erik Gunnarsson, tävlingsgeneral.

Anmälningstiden har ännu inte gått ut, men redan nu står det klart att antalet deltagande lag överträffar all förväntan. Anledningen är att arrangemanget förra året gick riktigt bra och de tillresta lagen var mycket nöjda med cupens genomförande.

– Det har varit mycket lättare att nå ut den här gången. Vi har knappt behövt att ringa ett enda lag.

Prognosen pekar på att runt 120 lag kommer till Askersund. Det innebär i sin tur att 1300-400 ungdomar kommer att spela i cupen. Dessa har givetvis föräldrar, ledare och andra anhöriga med sig, så det kommer att bli drag i stan.

Längst ifrån anländer lag från Uppsala, Stockholm, Eskilstuna, Linköping, Värmland och så givetvis ungdomslag från Örebro län.

– Jättekul, och det finns lag som vi aldrig har hört talas om, som vi får slå fram i kalendern för att veta deras geografiska placering, påpekar Erik.

För att klara allt detta krävs en gigantisk organisation från SIK, men den finns sen tidigare.

– Vi har 10-12 ungdomsledare som varit med förr och har rutin på detta. Under speldagarna har ett Skyllbergslag, med ledare och föräldrar, varje dag ansvar för dagen. Alla är väldigt positiva och ställer upp till 100 procent, konstaterar Erik Gunnarsson.

Cupen startar den 20 februari och pågår till och med 28 februari.