Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollslivet leker för Kalle

Nybliven landslagsman – och startspelare i ÖSK. Fotbollslivet leker just nu för Kalle Holmberg.
I fredagens ödesmatch mot Gefle spelar 19-åringen från start till höger på mittfältet.

– Ja, som det ser ut blir det så, bekräftar Kalle.

Kalle Holmberg såg riktigt spelsugen ut på sista träningen före Gefle-matchen.

Kanske inte så konstigt.

I onsdags blev han uttagen i det svenska P19/20-landslaget till dubbellandskampen mot Finland. ÖSK-aren får chansen att visa upp sig i samma landslag som stjärntalanger som Branimir Hrgota, Christoffer Nyman och Måns Söderqvist.

– Det ska bli kul. Jag hade nån känsla att jag skulle bli uttagen eftersom jag varit med i landslaget tidigare och spelat i allsvenskan. Men nu är det bara ÖSK som gäller. Landslaget är bara en bonus, säger Kalle.

Trivs i rollenKalla har i huvudsak använts som anfallare i sina tidigare ÖSK-matcher. Mot Mariehem i cupen senast spelade han 75 minuter till höger på mittfältet.

Och trivdes bra i den rollen.

– Speciellt när jag får en friare roll och högerbacken kliver fram. Jag vill hellre vara inne i banan än slicka linjen. Får man mycket boll och kommer rättvänd så finns det mycket olika grejer man kan hitta på, allt från instick eller gå med boll, säger han.

Hoppas på publikenKalle hoppas att ÖSK-supportrarna hjälper laget till en livsviktig trepoängare mot Gefle.

– Hoppas på bra tryck på läktarna och en bra inramning. Det gäller att vi spelar som mot Mariehem, rullar boll och tar initiativ, säger ÖSK:s yngste spelare.