Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollsspelare i krock- 43-åring knivskar två

En fotbollsmatch gick överstyr – och slutade med att en man knivskar två andra män. Nu får en 43-årig man spendera drygt ett år bakom galler.

En lördagskväll i november förra året hade ett 20-tal barn och ungdomar samlats i sporthallen i Hällefors för att spela fotboll. Två spelare krockade med varandra – och då uppstod bråket. En av spelarna kallade på sin far, en 43-årig man, som kom till hallen knivbeväpnad inom några minuter.

Uppgifterna om exakt vad som hände i hallen går isär. Flera inblandade menar att de blivit slagna och skallade av olika personer. Det som går att fastställa enligt Örebro tingsrätt är att 43-åringen knivskadade två personer. Den ena, en 21-årig man, blev skuren i bröstet och fick sy 22 stygn. Den andre, en 20-årig man blev också skuren och fick lättare skador.

Mannen hävdar att han blivit slagen med en innebandyklubba, och skyddat sig med kniven. Det skulle kunna ha hänt enligt tingsrätten, men eftersom mannen tagit med sig kniven hemifrån kan det inte räknas som nödvärn.

Mannen döms till fängelse i ett år och tre månader för grov misshandel. Han ska ge 34 000 kronor i skadestånd till det ena offret, och 9 000 kronor till det andra.

Flera andra personer var också åtalade. En frias medan två personer, 20 och 18 år gamla, döms för olaga hot. Den ena får dagsböter, den andre ungdomstjänst.