Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fototävlingen EVIN avgjord

Ett virrvarr av paraboler och ledningar utanför ett bostadshus. Där har ni ett av de vinnande motiven när det i går var dags att presentera pristagarna i fototävlingen EVIN 2009.

Under ett par veckor förra året fick alla fotosugna chans att vara med och föreviga ögonblick från Örebro län. Pressfotograferna Svealand låg bakom initiativet, och fototävlingen fick namnet EVIN, En Vecka I Nutiden.

I klassen ”Vardagsliv/porträtt” föll juryn för amatörfotograf Håkan Drugges bild här ovan, symboliserande vår tids behov av kontakt. I klassen ”Arbetsplats/tätort” föll valet på en bild tagen av Kurt Gustavsson.

Den stora vinnaren

Lördagens stora vinnare var dock fotofantasten Arne Hurtig, bland annat aktiv i fotoklubben Fokus i Örebro. Med sin bild av en öde ishall kammade han hem förstapriset i kategorin ”Natur och fritid”, men hans inskickade bilder resulterade även i två andraplatser samt tre tredjeplatser i de olika fotokategorierna.

– Visst känns det bra, jag har haft foto som hobby i alla år.

De vinnande bilderna kan ses på Örebro läns museum fram till den 4 april, och för den som vill ta chansen att hänga där nästa år har EVIN 2010 börjat planeras. Mer information finns på www.evin.nu