Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP förnekar samtal med S

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Envisa rykten säger att FP kan haka på den nuvarande S-ledda majoriteten i Örebro. Men Karolina Wallström (FP) tillbakavisar tydligt att sådana samtal pågår.

En lösning för att styra Örebro är en rödgrön majoritet, som i dagsläget har en klar majoritet i kommunfullmäktige.

En andra lösning kan handla om att utöka den nuvarande majoriteten som består av S, KD och C. Om inget oväntat händer i den slutgiltiga rösträkningen så behöver trion förstärkning för att kunna fortsätta. Ett envist rykte på onsdagen gjorde gällande att FP kan bli ny samarbetspartner.

– Det är trovärdigt. Jag vet bara att jag har hört det från flera olika källor och olika partier, minst fem stycken, säger Staffan Werme (FP), som numera betraktar kommunpolitiken utifrån.

Karolina Wallström (FP), partiets gruppledare i fullmäktige, nekar till att det är på det viset, att de skulle sätta sig i en S-ledd kommunledning.

– Det är väldigt otroligt. Vi tillhör ju Alliansen, och det har jag varit tydlig med. Alla dörrar är inte lika öppna, men det är ju inte definitivt åt något håll.

Finns det några viktiga och oförenliga ståndpunkter mellan S och FP?

– Det finns massor av småfrågor på det lokala planet där vi varit långt från varann, som öppna gator och att satsa på skollokaler i stället för innehåll – men inget som inte skulle gå att rätta till.

Sitter ni i samtal nu?

– Nej, svarar Karolina Wallström.