Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP gör en pudel - inte aktuellt att samarbeta med SD

 
Val 2014
Visa alla artiklar

"I enskilda sakfrågor öppnar vi i FP för att rösta likadant som SD", så lät det tidigare när Göran Gustavsson (FP) uttalade sig om samarbeten efter söndagens kommunval i Lindesberg. Ett uttalande som han nu tar tillbaka.

Göran Gustavsson (FP), gruppledare och första namn på Folkpartiets valsedel i Lindesberg, gör en helomvändning efter att NA publicerade en artikel angående vilka politikerna i Lindebserg kan tänka sig att samarbeta med efter valet på söndag.

Här är partiets eget pressmeddelande om saken:

Pressmeddelande från Folkpartiet i Lindesberg, 2014-09-09

Medmänsklighet och öppenhet skall råda i Lindesberg!

Folkpartiet i Lindesberg kommer inte att inleda något samarbete med SD. Jag har lite olyckligt spekulerat runt framtida scenarier efter kommunvalet och detta kan tyvärr tolkas fel. Ansvaret för Lindesbergs framtida styre är inget vi idag skall spekulera runt men för vår del är det inte aktuellt med ett samarbete med SD, säger Folkpartiets gruppledare i Lindesberg Göran Gustavsson

Folkpartiet liberalerna är det parti som ideologiskt står längst från SD. När vi liberaler talar om medmänsklighet och human flyktingpolitik ställer SD människor mot varandra och är beredda att sända tillbaka flyktingar till krig och förföljelse. Folkpartiet kommer aldrig samarbeta med SD, Folkpartiet avser istället ta debatten med SD, säger Johan Pehrson, riksdagsledamot för Örebro län.

Göran Gustavsson, Folkpartiet Liberalerna, Lindesberg

Johan Pehrson, riksdagsledamot Örebro län