Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP lyckades ta ett mandat

Artikel 270 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

Målet för Folkpartiet var att komma tillbaka in i fullmäktige efter åtta år i KFL-samarbetet med minst ett eget FP-mandat. FP ser ut att ha lyckats med detta.

Annons

- Det känns bra men samtidigt vågar jag inte riktigt hoppas på detta resultat ännu. Det är ett preliminärt valresultat och på onsdag får vi veta mer exakt hur mandaten fördelas i kommunfullmäktige, säger Henk Bijloo (FP).

I två mandatperioder har Folkpartiet och Ljusnarsbergs obundna kommunparti, LOK, samarbetat under namnet Kraftsamling för Ljusnarsberg, KFL. I valet 2006 erövrade KFL 5 mandat av sammanlagt 31. I valet 2010 fick KFL 2 mandat av 31.

I valet 2014 gick FP till val själva. KFL-samarbetet hade avslutats. LOK ställde inte upp till valet alls på egen hand nu.

Och nu tog nu FP, enligt det preliminära valresultatet, 1 mandat av de sammanlagt 25 mandat som ska fördelas.

- Helst hade vi sett att vi fick 2 mandat, men ett mandat är bra och mycket viktigt för oss. Vi behöver en plats i fullmäktige för att kunna delta i politiken, ge förslag och lägga motioner.

- Och med ett mandat har vi nu även en bas att bygga vidare och växa med vår verksamhet i Ljusnarsberg.

- Samarbetet i KFL blev för otydligt för väljarna, inte fullt ut liberalt som folkpartiet och inte helt lokalt heller som LOK, säger Bijloo.

FP:s valsedel i Ljusnarsberg 2014

1) Henk Bijloo.

2) Ralf Nielsen.

3) Åsa Rosenberg.

4) John Pesonen.

5) Gideon Bijloo.

6) Björn Johansson.