Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågande Frövibo vill ha gym i judohall

Birgitta Holm undrar om den snart utflyttade judohallen i Frövi inte borde kunna bli ett lokalt gym.
Den frågan ställde hon i veckans kommunfullmäktige på Fröviskolan.

Annons

Det brukar inte vara anstormning till allmänhetens frågestund på fullmäktigesammanträdena, men vid februrimötet i Fröviskolan hade förutom Birgitta Holm, Elsy Andersson och Ingrid Almén frågor till politikerna.

Birgitta Holms utgångspunkt var att läkare förskriver träning på gym och andra aktiviteter. I Frövi finns bara förutsättningar för utepromenader. Där kom judohallen in i bilden.

Anders Larsson (C) ansåg att detta initiativ bör vara med i de lokala handlingsplaner som kommunledningen förväntar sig att få in från kommunens orter utanför Lindesberg.

Elsy Andersson ville få trafikregler i Frövi utredda. Hon anser det är oklart på vissa ställen vad som är trottoar och vad som är kombinerad gång- och cykelbana.

Dessa frågor tog Göran Gustavsson (FP) med sig till BMB som är kommunen trafiknämnd.

Ingrid Almén undrade bland annat om regler för kommunens anslag till ungdomsverksamhet och syftade på Missionskyrkans verksamhet i Frövi.

Pär-Ove Lindqvist (M) redogjorde för kultur- och fritidsnämndens regler samt att denna verksamhet fick stöd 2009. Besluten om föreningsstöd för i år är inte tagna ännu.