Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågetecknet: "Han är med i truppen"

Han fick bäras av Idrottsparken med en huvudskada. Men ÖSK:s mittback finns med i truppen mot IFK Göteborg i morgon.

Det handlar om Erik Moberg.

- Han är med i truppen, vi får se hur läget är i morgon. Det avgör vi då. Kan han vara med är det bra, men vi kommer självklart inte att ta några dumma risker, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén.

Moberg var inte med på träningen på tisdagens förmiddag, var inte ens på plats på Behrn arena. Inte mycket talar för att mittbacken ska kunna spela efter den otäcka ihopskallningen med Norrköpings anfallare Emir Kujovic i slutet av premiärmatchen på Parken.

Om Moberg inte kan spela kommer med stor sannolikhet Ayanda Nkili gå in bredvid Eidur Sigurbjörnsson i mittlåset. I övrigt såg ÖSK-laget ut att bli detsamma som startade senast.

Det betyder att Oscar Jansson vaktar målet. Daniel Björnquist, Sigurbjörnsson, Moberg/Nkili och Logi Valgardsson i backlinjen. Ahmed Yasin, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson och Daniel Gustavsson på mittfältet, och längst fram Marcus Pode och Kalle Holmberg.

Michael Seaton, lånet från D.C. United i Washington, kan bli spelklar under eftermiddagen i dag. Och få i så fall sannolikt plats på bänken.

Axén är än så länge försiktigt positiv till den 18-årige jamaican/amerikanen.

- Han ser intressant ut och har kvaliteter som vi söker, men det är svårt att bilda sig en riktigt bra uppfattning på några träningar, som dessutom mest varit matchförberedande.

Förhoppningen är att han är snabb och vass i djupled?

- Ja, så är det ju. Och han har kvaliteter i den vägen. Sedan återstår att se vad han är kapabel till i den här ligan.

Seaton har ännu inte alla papper klara från migrationsverket, och fick därför inte vara med i söndagens premiärmatch.

UPPDATERING: ÖSK:s officiella matchtrupp mot IFK Göteborg: Oscar Jansson, Jacob Rinne, Patrik Haginge, Ayanda Nkili, Logi Valgardsson, Erik Moberg, Robert Åhman Persson, Michael Seaton, Ahmed Yasin, Marcus Pode, Daniel Björnquist, Daniel Nordmark, Kalle Holmberg, Sebastian Ring, Christoffer Wiktorsson, Sam Mensah, Nordin Gerzic, Eidur Sigurbjörnsson, Christer Lipovac, Daniel Gustavsson.

Nyförvärvet Michael Seaton är uttagen i truppen men är än så länge inte spelklar. ÖSK jobbar med att få jamaicanens arbetstillstånd klart till matchen mot Blåvitt.