Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frakturen var bara en blödning

Fredrik Nordback kan andas ut.
Nattens röntgen på USÖ visade att ÖSK:s lagkapten klarade sig från en ny förödande fotfraktur.
– Jag har en skruv i foten. Den räddade mig från en ny fraktur, säger Nordback.

Här är beskedet som får Fredrik Nordback att andas ut. Höstsäsongen lever i allra högsta grad för ÖSK:s lagkapten.

När han haltade ut efter drygt 20 minuter i måndagens möte mot Elfsborg (3–0) befarades samma fotskada som Nordback ådrog sig mot Gais på Behrn arena i april. Han bröt då det femte mellanfotsbenet i vänsterfoten och gjorde comeback i en träningsmatch mot IFK Mariehamn i slutet av juni.

Bästa beskedet

Under höstens andra match kom sedan snedsteget som såg ut att sätta punkt för säsongen. Natten mot tisdagen röntgades Nordbacks fot på USÖ och beskedet kunde inte ha blivit bättre. Det handlar om en blödning och förmodligen två veckors frånvaro från matchspel.

Skruven räddade ny fraktur– Skruven jag har från förra operationen stärker foten och räddade mig från ett nytt benbrott. Det kändes ungefär likadant när jag satte ner maxtyngd på foten och det knakade till. Skillnaden från när jag bröt foten var att jag hade större smärta då. Ändå trodde jag att det var samma skada som jag slagit upp, säger Nordback. 

Men så var inte fallet. Nu handlar det om att få bukt på blödningen i foten och skynda långsamt med vänsterfoten.  

– Möjligen gick det lite för fort när jag kom tillbaka senast. Nu blir det knappt någon belastning alls under den första veckan. Två veckor blir jag nog absolut borta, säger han.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen!