Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frakturkaos i länet - över 150 drabbade 

Frakturavdelningarna på USÖ, Karlskoga lasarett och Linde lasarett har haft det svettigt sedan halkan slog till i går. Över 150 patienter har behandlats för frakturer på de olika sjukhusen. – Det här är det värsta vi har varit med om någonsin, säger avdelningschefen Emma Hagenfalk på USÖ. 

Frakturkaos. Så kan man beskriva läget på de ortopedkirurgiska klinikerna i länet just nu. Flest fall finns det på USÖ. Enligt Emma Hagenfalk har de under det senaste dygnet tagit hand om 86 patienter med olika typer av frakturer efter att de halkat omkull.

– I går hade vi 86 fall och i dag är siffran uppe i 26 patienter hittills. De flesta fallen handlar om handledsfrakturer. Men också fotleder och andra typer av frakturer, säger Emma till NA vid 16-tiden och fortsätter:

– Det här sticker ut ordentligt. Det här är det värsta vi har varit med om någonsin. Vi har jobbat över och bemannat extra med gipstekniker och sjuksköterskor.

Ett tiotal patienter har sedan i söndags behandlats vid ortopeden vid Lindesbergs lasarett. I Karlskoga handlar det om cirka 40 patienter med allt från handledsbrott till ryggskador.

- Och det fyller på hela tiden, säger Anneli Lennartzon, sjuksköterska vid akuten vid Karlskoga lasarett.

Emma Hagenfalk på USÖ uppmanar folk att vara extra försiktiga när de går eller cyklar just nu. Använd broddar eller något annat som skyddar mot halkan, menar hon. 

USÖ har även fått in flera fall av skallskador efter att folk halkat omkull på gatorna. 

Läs också:

Trottoaren är fastighetsägarens ansvar