Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framtidsvecka bjuder på blandad kompott

Provsmakning av lokala produkter och dialogmöten om blomstrande samhällen. Till helgen börjar Framtidsveckan i Örebro län, en hel vecka med arrangemang som sätter fokus på lokal hållbar utveckling.

I norra länet har flera aktörer tagit Framtidsveckan till sig genom att anordna allt från öppet hus till seminarier.

I Lindesberg, Nora och Hällefors kommer det denna vecka att hållas ett dialogmöte om hur man bygger hållbara, blomstrande lokalsamhällen.

Då kommer Framtidsveckans grundare, Anders Persson, vara på plats för att diskutera lokala svar på globala kriser.

Utöver det finns det i Lindesberg tillfälle att lära sig sy sin egen tygkasse samt ytterligare ett dialogmöte som arrangeras i Östra Löa med temat hur Löa kan fortsätta vara en blomstrande, attraktiv och hållbar byggd.

I Nora är det seniormässa på stadshotellet med film och storytelling om hur gemensamma kunskaper kan bidra till ungas framtid.

På Nora bibliotek hålls föredrag och samtal med rubriken ”Hur ser det posturbana samhället ut?”.

Nora LTK håller öppet hus och Coop Nora bjuder in till ekofika.

I Ljusnarsberg engagerar sig gårdsbutiken i Östra Kumlan som ordnar provsmakning med varor från gården och från andra lokala producenter.

Det är även öppen gård på Rikkenstorp under rubriken ”Utan drömmar händer ingenting”.