Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från 30 grader varmt till 40 cm snö

 
Väderskolan
Visa alla artiklar

För några veckor sedan skrev Nils Holmkvist i Väderbiten att han hade en god vän som skulle gifta sig och tiden på året för giftemål var ett ganska bra val med tanke på efterföljande semestermånad.

Den goda vännen var/är jag och visst var det härligt att dra iväg till 30 graders sol och värme från ett snöblandat regnslaskigt Sverige, inte minst med tanke på anledningen till resan.

Jag kunde givetvis inte släppa meteorologen i mig helt och hållet. I svenska mått mätt extrema åskmoln som byggs upp under dagen och ger ifrån sig kraftiga, men kortvariga, skurar på kvällen. Regnperioden var precis över men lite regn fick vi ändå och det var mulet större delen av semestern vilket jag ändå tyckte var skönt.

Det kändes ändå som en lyx att få frysa lite på planet hem. Kliver av tåget i Norrköping, nästan 50 graders skillnad mot vad vi vant oss vid de senaste veckorna. Det var i alla fall ett otroligt vackert landskap som sa välkommen hem. Det var barmark när vi åkte och ca.40 cm snö när vi kom hem. Tur nog hade vänner och grannar skottat runt huset och bilen, dessutom fyllt kylskåpet med frukost.