Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från rally-VM – till SM-veckan

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Hon har varit kartläsare i rally-VM – och åt prins Carl Philip. Nu ska Maria Andersson ratta SM-veckan. I dag presenterades hon som projektledare för jätteevenemanget SM-veckan i Örebro 2015.

Maria Andersson är uppvuxen i Rönneshytta utanför Askersund, har gjort karriär som kartläsare i rally-VM, där hon gjort 27 VM-rallyn med framförallt Patrik Flodin men även sju andra förare – och senaste tre åren har hon varit sportchef på Svenska Bilsportförbundet.. Och i våras var hon läste noterna när prins Carl Philip körde Svenska rallyt utom tävlan i våras.

Men nu byter Andersson passagerarstolen och kontorsstolen i Stockholm mot tjänsten som projektledare för SM-veckan i Örebro 2015. Hon tillträder den 1 december, och har stora förväntningar.

– Min vision är att vi ska göra ett lättillgängligt evenemang som ska synas i stan. Det ska vara en publikfest som lockar ut folk på gator och torg, säger Andersson som från bilsportens sidan tidigare varit inblandad i SM-veckorna i Falun och Halmstad.

Förutom längdskidåkningen, som kommer att avgöras i Ånnaboda, är det ännu inte klart vilka idrotter som kommer att finnas med under SM-veckan i Örebro.

SM-veckan avgörs i slutet av januari 2015.