Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från sistaplats - till VM-poäng: "Fantastisk bil"

Fredrik Ekblom missade väga bilen efter kvalet - och tvingades starta sist. Men från 17:e ruta gjorde Örebroföraren en jätteuppkörning och tog VM-poäng i första WTCC-racet i Slovakien.

Karlskogaföraren Thed Björk Bang-Melchior startade från femte rutan med snabbare förare bakom sig och dalade till åttonde palts i mål, efter att ha tappat två placeringar redan på första varvet. "Jag lät förarna runt omkring mig fajtas om positionerna, och foksuerade på att samla värdefull data åt teamet", säger Björk till teamets Twitterkonto.

Örebroföraren Fredrik Ekblom tvingades starta sist efter att ha missat att stanna bilen på en våg efter kvalet, och körde från 17:e startposition upp sig till tionde plats, den sista som ger VM-poäng. "Bilen var fantastisk, och jag lyckades ta in en hel del mark. Jag är nöjd med tiondeplatsen", säger Ekblom via teamets Twitterkonto. Uppkörningen var närmast en karbonkopia av Björks från sista till sjunde plats i första racet i Frankrike för två veckor sedan.

Därmed såg länsduon till att Volvoteamet Polestar Cyan Racing för första gången någonsin - och redan i stallets andra racehelg - hade båda bilarna på poängplats i samma race.

I täten var det grym kubbning om platserna, men när röken lagt sig tog portugisen Tiago Monteiro segern 2,5 sekunder före marockanen Mehdi Bennani och ytterligare 0,6 sekunder före britten Rob Huff.

Andra racet startar 14.15. Då startar Ekblom återigen sist, medan Björk startar från sjätte ruta.