Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från syndabock till hjälte

Dundertabbe i den första första halvleken.
Superräddning i andra – John Alvbåge revanscherade sig och säkrade tre poäng för ÖSK.
– Jo, det kändes väl bra att rädda den. Men samtidigt ska jag inte släppa in nicken i första, säger han

John Alvbåge kom till Rambergsvallen från en tung match mot Gefle senast. På tre skott släppte han in tre mål. Men det tunga formen höll i sig. I 45 minuten i den första halvleken var olyckan framme. På ett inlägg nådde Häckens skyttekung Mathias Ranegie högst och fick till en ganska lös nick. John Alvbåge nådde bollen – men på något sätt slank den in under honom och in i mål.

"Dumt att skylla ifrån sig"

– Nä, alltså jag har inte så mycket att säga om det. Det låter bara dumt att skylla ifrån sig. Det kändes som jag hade kontroll på bollen, men tror att jag tappade blicken på bollen någon hundradels sekund, suckar Alvbåge.

Strax därefter blåste domare Daniel Ståhlhammar av den första halvleken och John Alvbåge såg riktigt bedrövad ut när han försvann in i omklädningsrummet.

I den andra halvleken gjorde inhoppande Marcus Astvald 2–1 i den 68:e minuten – och det var en ledning som ÖSK bevakade matchen ut. Främst tack vare en superräddning av Alvbåge i den 88:e minuten. Bollen hamnade hos Häckens Dominic Chatto vid straffområdeslinjen som bombade mot Alvbåges högra hörn. Men ÖSK-målvakten med på noterna och lyckades styra undan skottet med ena handen.

Tackade högre makter

– Det var ett hårt skott. Och jag tar den. Men det är mitt jobb. Som målvakt i ÖSK kanske det inte händer så mycket hela tiden. Men när det väl gör det måste man vara beredd. Så självklart är jag besviken på mig själv som släppte in bollen i den första halvleken, säger John Alvbåge.

När domaren blåste av matchen gick John Alvbåge ner på knä utanför straffområdet och blickade upp mot himlen och tackade högre makter.

– Självklart riktigt skönt att vi kunde vinna den här matchen. Det är inte enkelt att åka hit och ta tre poäng bara. Men jag tyckte vi gjorde en riktigt bra match.