Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fransk journalist och politiker ny krönikör på NA:s ledarsida

Bernard Guetta börjar skriva krönikor till NA:s ledarsida en gång i månaden. Han sitter i Europaparlamentets grupp Renew Europe och har en gedigen journalistisk bakgrund.

Bernard Guetta arbetade för Le Monde och bevakade bland annat framväxten av den fria fackföreningsrörelsen Solidaritet i Polen och senare Sovjetunionens kollaps. I 27 år arbetade han som krönikör för public service-kanalen France-Inter. Han har också varit ledarskribent för tidningar som Le Temps och Liberation.

Vid sex tillfällen har han fått priser för sin journalistiska gärning. 1981 fick han Albert Londres-priset, som anses vara Frankrikes mest prestigefyllda pris till journalister.

2019 blev han invald i Europaparlamentet och sitter i gruppen Renew Europe, det vill säga samma partigrupp som Liberalerna och Centerpartiet.

Han skriver i dag i polska Gazeta Wyborcza och de italienska tidningarna La Repubblika och L'Espresso. Och från och med nu även i NA.

Och ja, han är halvbror till musikproducenten och DJ:n David Guetta.