Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frebran pekas ut som ny SEF-bas

(UPPDATERAD 16.10) Örebros landshövding Rose-Marie Frebran pekas ut som blivande ordförande för Svensk elitfotboll, uppger sajten Fotbollskanalen.
Själv är hon ovetande.
– Jag har inte fått frågan, säger hon till NA.

Annons

Den 23 mars kommer Svensk elitfotboll ha årsmöte. Då kommer de att presentera en ny ordförande efter Bosse Johansson som nyligen meddelande att han inte ställer upp för omval. Och det finns mycket som tyder på att det blir ett välkänt lokalt ansikte som tar över. För enligt källor till Fotbollskanalen så är valberedningens favorit Rose-Marie Frebran.

- Rose-Marie Frebran är valberedningens kandidat att ta över efter Bosse Johansson och nu hänger det på att hon vill ta över.

Efter att Bosse Johansson, som också är Elfsborgs ordförande, valde att hoppa av nominerade Borås-klubben Lars-Christer Olsson till kandidat.

Men enligt Fotbollskanalen finns det starka krafter som inte vill ha Olsson:

- Det blir inte Olsson, säger källan.

Rose-Marie Frebran är ordförande i föreningen Örebro SK och ledamot i styrelsen för ÖSK Elitboll AB. Själv säger hon så här när NA når henne under måndagseftermiddagen:

– Policyn har varit att utse en ordförande som är oberoende från någon klubb så jag tror att valberedningen har andra kandidater. Jag har inte fått frågan, säger Frebran.

Hur skulle du ställa dig om du fick frågan?

– Jag skulle inte kunna säga varken ja eller nej på telefon. I så fall skulle jag vara tvungen att tänka över det rejält samt prata igenom det med valberedningen innan jag bestämmer mig.