Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredagslåten: "Psykopat" med Fröken Elvis

Vi laddar upp inför helgen med Örebroaktuella Fröken Elvis. Gruppen som spelar på East west lördag kväll, gör egna versioner på kända Elvislåtar - som här i "Devil in disguise" som i deras översättning blir "Psykopat".

Här kan du läsa vår presentation av Fröken Elvis från dagens papperstidning:

Det började som en rolig tanke – och har blivit succé. I morgon kommer bandet Fröken Elvis till Örebro med sina egna tolkningar av superstjärnans låtar.

En miljard. Så många skivor har rockkungen Elvis Presley sålt. Det var något som Camilla Fritzén, sångerska, musiker och initiativtagare till Fröken Elvis fastnade för.

– Det var en kompis till mig som sa att jag borde lyssna på Elvis, vilket jag egentligen aldrig hade gjort. Men när jag fick klart för mig att Elvis har sålt lika många skivor som tvåan och trean på listan, Madonna och Michael Jackson, har gjort tillsammans – ja, då gav jag Elvis en chans, säger Fritzén.

Som fastnade för musiken, satte ihop ett band med kolleger från Musikhögskolan i Stockholm och skapade en i många stycken unik, akustisk tolkning av Elvis.

I april kom debutskivan ”Fröken Elvis på svenska”. Sedan dess har gruppens medlemmar, fem tjejer som tillsammans behärskar elva instrument på scenen, kombinerat sina musikpedagogjobb med turnerande i såväl Sverige som England.

– I England har vi växlat mellan våra svenska texter och Elvis originalord.

På skivan finns åtta av Elvis låtar, utrustade med både allvarliga och humoristiska översättningar.

– Men när vi spelar live blir det fler låtar, lovar Camilla Fritzén.