Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrik Nylén gick i mål - på rekordtid

Under lördagen gick Ice race vintage av stapeln. Förste och ende man i mål var ingen mindre än den före detta hockeyspelaren Fredrik Nylén.

Under lördagen gick det 20 mil långa skridskoloppet Ice race vintage av stapeln, på Hjälmaren i Örebro. Förste och ende man att slutföra loppet var Karlskogabördiga Fredrik Nylén - och han gjorde det på rekordtid. Åtta timmar, 23 minuter och 30 sekunder tog det att slutföra racet. Därmed slog Nylén det tidigare rekordet med 30 sekunder tillgodo.

Startskottet för loppet gick vid Rävgången kl 05:00 på lördagsmorgonen. De sju startande åkarna gav sig då ut på det första varvet, som är ca 11,5 km långt och går till Lindholmen och tillbaka. Nylén åkte samtliga 17 varv, bäste åkare därefter slutförde 14 varv.

Den främsta utmanaren, 19-åriga Bella Lagrange, skulle ha delagit i loppet men kom dessvärre inte till start på grund av sjukdom.