Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fri entré på bio på filmdagar

Det blir nostalgifilmer från Hällefors, filmer om miljö och klimat och diskussioner om hållbar utveckling när Folkets hus ordnar filmdagar med fri entré.

– Detta ingår i satsningen på digitalisering av bion. Vi visar anläggningen och visar hur enkelt det är att visa olika typer av film, till exempel nostalgifilmerna som är på dvd, berättar Urban Eriksson, Folkets hus.

På kvällen måndag och tisdag den 7 och 8 oktober inleds filmdagarna med att Enar Karlsson visar delar av nostalgifilmerna som Documentary Group har producerat. På onsdagens förmiddag visas Alfons Åberg-film för daghemsbarn. Onsdag kväll visas Home, en nyskapande film- och miljöupplevelse som filmats från luften. Torsdag kväll visas In Transition 2.0 som berättar om omställningsinitiativ som skett i världen. Efter filmen ges möjlighet att samtala och diskutera hållbar utveckling i Hällefors 2030 inför kommunens arbete med sin översiktsplan.

– Det är ett tillfälle för medborgardialog. Först lokala filmer från Hällefors, sedan ett globalt perspektiv i Home och därefter en film om hur människor har tagit tag i sin situation för att förbättra för sig själva och för sin bygd, berättar Ann Green, samhällsplanerare och projektledare för arbetet med kommunens översiktsplan.

Efter filmen genomförs gruppsamtal med en avslutande gemensam redovisning från samtalen i grupperna.