Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otterling avgjorde Finnkampen

Längdhopparen Andreas Otterling kan inte klaga på sin söndagseftermiddag i Helsingfors. Grenseger och årsbästa – dessutom avgjorde han herrkampen till Sveriges fördel.

Annons

Sverige tog sin första dubbelseger i Finnkampen sedan 1986. Och det var en örebroare – som avgjorde herrkampen. Längdhopparen Andreas Otterling, KFUM Örebro, skulle inte ens ha varit med i Finnkampen, men när Sverige-ettan Michel Tornéus gav återbud fick Otterling chansen. Och han tog verkligen chansen. I sitt femte hopp klämde Otterling till med 7,76 – vilket är hans längsta hopp sedan åttametershoppet 2012. 7,76-hoppet räckte till grenseger och betydde att längdhoppet slutade oavgjort, 11–11.

Därmed var Sveriges seger klar inför den avslutande 1 500-meterslöpningen. Till SVT sa Otterling följande:

– Jag kände att om jag bara får in plankträffen rätt så hoppar jag längst. Spjutkastaren Jiannis Smalios hade det som väntat det tufft mot de finländska giganterna. KFUM Örebroaren slog en svensk, Johan Carlqvist, och slutade på en femte plats. Smalios längsta kast uppmättes till 71,91. Som väntat blev det en finländsk trippel, där Antti Ruuskanen vann genom ett kast på 84,26.

Längdhoppstalangen, Kaiza Karlén, som bor och tränar i Örebro men tävlar för KFUM Arvika, vann i ungdomsfinnkampen genom att i sista hoppet landa på 5,78. Endast tre centimeter före finskan Elina Kakko.

Na har förgäves sökt Andreas Otterling.

Mer läsning

Annons