Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sääw drabbad av stressfraktur

Systrarna Kallur och Carolina Klüft har drabbats av det. Nu är det friidrottstalangen Ellen Sääws tur att åka på en stressfraktur i underbenet.
– Det var tur att jag slutade belasta benet i tid, säger Sääw om skadan.

Annons
Friidrottstalangen Ellen Sääw (till höger) blir borta sex till åtta veckor med en stressfraktur i underbenet.

Det var för två veckor sedan som häcklöparen Ellen Sääw, 20, kände av smärtan i underbenet på träning. Hon valde då att inte belasta det mer, och det var nog ett klokt val.

För under gårdagen fick hon beskedet av ungdomslandslagets läkare Magnus Håkansson att hon har drabbats av en stressfraktur som tar sex till åtta veckor att läka. Tur i oturen är att skadan kunde varit mycket värre.

”Slutat belasta”

– Hade jag inte slutat belasta benet för två veckor sedan hade skadan varit betydligt allvarligare. Nu säger läkaren att det är en liten spricka och det är ändå positivt, säger Ellen Sääw.

Skadan är välkänd i friidrotts-sammanhang och både Susanna och Jenny Kallur samt Carolina Klüft har drabbats av den. För systrarna Kallur krävdes operation, men det ska Sääw förhoppningsvis slippa.

– Det bästa är att köra rehab och låta det läka av sig själv. Jag kommer vara väldigt försiktig och lyssna på kroppen. Börjar det göra ont ska jag avbryta direkt. Skulle det sedan dra ut på tiden får vi titta på andra behandlingsmetoder.

Missar stafett-SM

Sääw tingas därmed skjuta upp tävlingssäsongen där det först var tänkt att hon skulle delta i staffet-SM i maj. Nu blir det rehab, först två veckor nere i Portugal om 14 dagar, sedan i Örebro.

– Visst är det tråkigt, men jag är fortfarande ung och har framtiden för mig. Jag siktar på att göra comeback när det är SM-tävlingar i Falun i augusti, säger Ellen Sääw.

Mer läsning

Annons