Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frisk stjärna vill ta ÖSK mot toppen – genom derbyvinst

Sabina Håkansson var med och ledde ÖSK Söder till serieseger i division 1 i fjol. Den här säsongen har spoilerats av en envis fotskada. – Men nu känns det väldigt bra, säger hon inför derbyt mot Rynninge.

Förstaplats i tabellen. 13 mål. Dominans på innermittfältet. Sabina Håkansson hade ett väldigt lyckosamt 2014 med ÖSK Söder, som tog sig hela vägen till elitettan-kval. Där blev det förlust med sammanlagt förkrossande 9–1, sett över två möten, mot IFK Kalmar, men det tog inte bort känslan av att klubben skulle kunna följa upp succésäsongen. 

2015 har dock inte blivit riktigt som ÖSK och Håkansson hade hoppats på. I alla fall inte ännu. Efter nio spelade omgångar parkerar Örebro-laget på en sjundeplats med 14 poäng, och befinner sig i ett vägskäl tabellmässigt. Det är lika långt till toppen som till bottenträsket, och Håkansson missade säsongsupptakten.

– Jag bröt ett ben i foten, och det har inte velat läka. Men nu känns det väldigt bra. Jag har gjort mål i varje match som jag spelat sedan jag kom tillbaka, säger hon. 

Derbymötet med Rynninge är inte bara prestigefyllt – utan det är två lag i ett extremt behov av poäng som tar sig an varandra. Nykomlingen har skrapat ihop åtta poäng, och just nu är Rynninge under det fruktade nedflyttningsstrecket. 

– Det är vi som har pressen på oss, helt klart, och det blir mitt första derby. Rynninge har många av våra gamla spelare så de är garanterat ett bra lag. Vi måste komma upp i nivå för att kunna bli lika bra som förra säsongen. 

Både ÖSK och Rynninge är formsvaga. Endast en poäng vardera har lagen tagit på de tre senaste matcherna. Håkansson, som är inne i ett fint målstim efter att ha nätat i sina tre division 1-framträdanden efter skadan, missade ÖSK:s 3–0-förlust mot serieledaren Älvsjö i lördags.

– Vi har spelat ganska bra, men vi behöver bli effektivare och göra mål på våra chanser. Om vi spelar så bra som vi kan, så kommer det att gå bra. Jag känner att jag har mycket att bidra med, säger 23-åriga Sabina Håkansson. 

Läs tankarna från Rynninge-håll i onsdagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill. 

Allt inför superderbyt

Vad: Derby i division 1.

Var: Grönpepparparkens IP, Örebro.

När: 19.00.

Tabelläget: ÖSK Söder, sjua, 14 poäng. Rynninge, tia, åtta poäng.

Håll ögonen på: Joline Jakobsson, mångsidig och rejäl spelare i ÖSK Söder. Sophie Nilsson Sörqvist, Rynninge-anfallare med ett förflutet i ärkerivalen.