Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritidsbanken i Askersund öppnar på måndag

Skridskor, skidor, fotbollsskor och inlines. På måndag öppnar Fritidsbanken i Arbetsmarknadsenhetens lokaler. Där kan privatpersoner och skolor låna sport- och fritidsutrustning gratis.

Efter att ha gått igenom den kommunala beslutsprocessen så är det på måndag dags för Fritidsbanken att öppna.

På Fritidsbanken kommer privatpersoner och skolor att få låna sport- och fritidsutrustning gratis, istället för att köpa nytt.

– Med Fritidsbanken vill vi öka möjligheten till spontanidrottande, samt bidra till en hållbar miljö genom återbruk och minskad onödig konsumtion. Man kan exempelvis låna skridskor, skidor, inlines, fotbollsskor och mycket mer över dagen eller upp till två veckor, säger Annika Restadh i ett pressmeddelande. Annika Restadh arbetar som enhetschef för kultur och aktivitet i Askersunds kommun.

Den som har fritidsutrustning och som inte använder den kan lämna in den till Fritidsbanken. Fritidsutrustning som skänks till Fritidsbanken tas emot och sköts av Återbruket Bumerangen. Fritidsbanken är ett samarbete mellan arbetsmarknadsenheten (AME), kultur- och fritidsförvaltningen, socialförvaltningen och Örebro läns idrottsförbund (ÖLIF).

Fritidsbanken kommer att ha öppet i Arbetsmarknadsenhetens lokaler på vardagar, med start på måndagen den 5 december.