Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritidsgården ska byggas upp igen

-Vi har inga planer på att lägga ner projektet med fritidsgård i Oxhagen. Det är när det är som värst som den behövs som mest, säger Bechet Barsom (KD), ordförande i Örebro kommuns kulturnämnd.

-Jag vet inte vad det konkret kommer att innebära i hyra för kommunen, om kostnaden för att renovera efter branden går på minst åtta miljoner kronor. Men att lägga ner projektet nu är inte att tänka på. Det är nu den behövs, säger Bechet Barsom.

Fritidsgårdar är en del av kulturnämndens ansvar, liksom att stödja och samordna arbetet med lokal utveckling av bostadsområdena i Örebro kommun, Bechet Barsom har därför i dag talat med tjänstemän om skadorna av branden och hur man kan tänka framåt.

-Vår intention är att fortsätta ha en fritidsgård i Oxhagen, säger han efter det.

Samma inställning har Patrik Wallin, kommunens områdesutvecklare i Oxhagen och Varberga:

-Det finns inte på kartan att vi ska dra tillbaka projektet att ha en fritidsgård i Oxhagen, det är vi eniga om, säger han efter ett möte i Oxhagen i eftermiddags, då han träffade Ulf Lindin, kommunens enhetschef för fritids- och ungdomsverksamhet, Ingólfur Tryggvason, chef för fritidsgården, och Peter Franzen, ordförande för kooperativa föreningen Träffpunkt Oxhagen.

-Vi måste skapa en bra miljö för både ungdomar och föreningsaktiva i Oxhagen. Men det är ju politikerna som beslutar den saken, säger Patrik Wallin.