Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fröding på utflykt i Nora

Det är 106 år sedan Gustaf Fröding dog, men tillsammans med Selma Lagerlöf är han en av två Värmlandsförfattare som kanske aldrig försvinner i glömskans töcken.
På lördag kommer Gustaf Fröding till Nora.

Under rubriken "... ändå alltid rosor" arrangerar Nora Bergslags församling tillsammans med föreningen Norden och Gustaf Frödingsällskapet på lördag eftermiddag ett brett Frödingprogram med sång, tal och diktläsning.

Gästande artister är värmlänningen och före detta landshövdingen i Värmland Ingemar Eliasson, tidigare även riksmarskalk 2013-2010 och hedersordförande i Frödingsällskapet.

Från Göteborg kommer Karlstadsfödde skådespelaren Per Elam. Han har under flera årtionden läst Frödings dikter för publik både i Sverige och utomlands. Operasångaren Anders Andersson, med rötter i Arvika kommer att framföra olika tonsättningar av Frödings dikter.

Nuvarande ordförande i sällskapet är Björn Sandborgh från Karlstad som förutom jurist och tidigare länsråd i Värmland gjort sig känd som tolkare av Fröding med sång och gitarr.

För värdskapet i Nora sår Barbro Järliden, till för något år sedan verksam i Värmland, och bland annat mångårig sekreterare i Fröding-sällskapet. Hon kommer att berätta om diktarens färgstarka men turbulenta liv. Inträdet är fritt och eftermiddagens begivenhet startar klockan 15 den 22 april.