Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frövidagen inställd

Frövidagen, som skulle genomföras för åttonde gången den 29 maj, har ställts in. Arbetsgruppen har beslutat att ta ett sabbatsår med evenemanget, som lockat några tusen besökare årligen.

– Förhoppningsvis kan vi återkomma nästa år, säger Gert Hammarström, sammankallande i organisationskommittén.

Beslutet är inte oväntat. Redan för en månad sedan aviserade de ansvariga att årets evenemang kanske skulle ställas in.

– Vi är en liten grupp som jobbar med arrangemanget. Det tar mycket tid och kraft samtidigt som vi alla även har andra engagemang.

Det finns de som tycker att arrangörerna skulle ha valt att satsa på en Frövidag även i år, men i mindre format än tidigare.

– Vi har nu haft ett möte i arbetsgruppen. Då kom vi överens om att det bästa är att göra ett uppehåll i år. Som planen ligger kommer vi att köra nästa år, säger Gert Hammarström.

Men helt säkert är det inte. Ett måste för att arrangemanget ska kunna leva vidare är att fler är beredda att ställa upp och jobba med Frövidagen. Arbetsgruppen behöver fler medlemmar för att inte arbetet ska bli alltför betungande.

– De sista åren har vi varit få samtidigt som arrangemanget blivit större och större.

– Nu måste fler ta ett större ansvar och visa att byn lever.

De första åren var föreningarna i Frövi alerta och delaktiga i förberedelserna på flera sätt. Men på senare år har det varit svårare att få föreningarna att hjälpa till med själva organisationen kring Frövidagen.

– Förhoppningen är både att föreningarna och företagarna kan hjälpa till nästa år. Och helst behöver arbetet dra igång under senhösten.