Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart första maj för fellingsbroare

Första året samlades en handfull fordon till en motordag i Fellingsbro. Det var grunden till det som vuxit till ett jättearrangemang. Motordagen i Fellingsbro firar tioårsjubileum fredagen den1 maj. I fjol lockade dagen 700 besökare.

Annons
Sista rycket. I måndags kväll filades det sista detaljerna till i Oppboga inför motordagen i Fellingsbro nästa fredag. – Vi är så många som är med och arbetar så allt går faktiskt ganska smidigt, säger Peter Fryxell.

– Problemet vi har numera är att vi inte har plats för så mycket mer, säger Peter Fryxell. Det är på de stora öppna ytorna runt hans bilföretag som Motordagen hålls inne i Fellingsbro öster om järnvägsövergången.

I måndags kväll rullade bil, efter bil, efter bil, däremot in till bruket i Oppboga.

– Vi kör det sista rycket i kväll med förberedelser. Det går åt folk när det drar ihop sig, säger Björn Grage.

Motordagen börjar klockan 13 och avslutas klockan 16 med prisutdelning. Innan dess spelar Rydell Quick i år igen.

– Vi har anlitat mycket kunniga domare som kommer att välja ut tio fordon som blir pristagare, säger Anders Karlsson. De tittar på alla slags utställda fordon, mopeder motorcyklar bilar, traktorer och hästspann om det skulle komma något sådant.

Prisbordet brukar vara generöst laddat med bidrag från sponsrande företag.

– Senaste åren har det kommit många veterantraktorer. Majoriteten fordon är annars amerikanska, eftersom det finns flest av den sorten bland entusiaster.

Annons