Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart på sportlovet

På en stor gummiring åker Linus Mogren Wiberg, Sebastian Gisslemark och Niklas Palm i en ruskig fart utför pulkabacken. Det är sportlov både i Kopparberg och i Hällefors.

Just den här pojktrion kommer dock från Nora och Järntorgsskolans fritids. De har en heldag i Kopparberg med pulkaåkning, matsäck och korvgrillning.

– Kolla nu när vi ska åka tåg med pulkorna efter, ropar Sebastian glatt.

Ljusnarsbergs församling har också vinterdag.

– Vi har tolv barn här, men räknar med att fler kommer under dagen, berättar Linda Wiklund.

– I fjol var över 50 barn med på vår vinterdag. 120 grillkorvar gick åt. Nu har jag köpt 140 korvar så det ska väl räcka, säger Anna Johansen.

Tisdagen bjöd på ett fint sportlovsväder och utomhus kunde sportlovslediga vara även i Sikfors på Sörälgens sjöis. Här stod drakflykning på programmet. Erik Wietzes är en av instruktörerna.

– Det blåser aningen för dåligt för att de riktigt stora drakarna ska flyga bra, men de mindre drakarna ska vi nog få upp, säger han.

För den som hellre tillbringade lovet inomhus fanns också mycket att sysselsätta sig med. I MK Kopparbergs klubblokal kördes det virtuell bilsport och ett gäng grabbar satt klistrade framför spelmaskinerna.

– Just nu kör jag rally på en sträcka i Japan, säger Jonny Hellqvist.

Medan spelandet pågår fylls lokalen på med fritids från Garhytteskolan som anländer med fler spelsugna unga gossar.

I Hällefors bowlinghall var det inomhusidrott för sportlovsbarn. Jonas Pirttijärvi och Jesper Thelin slog några serier på bowlingbanan.

– Vi brukar inte bowla så ofta, men tänkte att det kunde vara kul att testa, säger Jesper.