Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart uppför backen på söndag

Julstabon Roger Fälth finns med i startfältet vid söndagens säsongspremiär i backe i Ånnabodabacken.

För två år sedan flyttade Roger Fälth med sin familj till Julsta utanför Åbytorp. Och förra året bestämde han sig att efter tretton års uppehåll åter bli aktiv rallyförare.

Vid Kumla TMC blev de först aningen skeptiska då rallyföraren Roger Fälth hörde av sig till dem och ville bli medlem. Deras förening upptas annars enbart av de som har radiostyrda bilar som sitt intresse.

– För mig spelar föreningens övriga inriktning ingen roll, huvudsaken för mig var att höra till en lokal Kumlaförening, förklarar Roger Fälth,

Roger Fälth kör rally både i skogen och i backtävlingar. På söndag är det säsongspremiär i backe då Roger ska gasa sig uppför Ånnabodabacken. 13 maj är nästa rally, i Hälleforsskogarna. Då finns också 13-årige sonen Dennis med i bilen.

– Det har väl blivit i vår familj som i så många andras, att förälderns intresse smittar av sig på barnen. Dennis fanns med även i vintras, i en rallytävling där vi voltade av vägen. Men allt gick bra och det var inget som avskräckte honom från att hänga med även nu i Hällefors.

Deltävlingar i rally och backe körs över hela landet. Roger strävar efter att delta i de som ligger i närområdet.

– Jag vill hellre lägga pengar på att åka, istället för resorna till tävlingarna. Bensinen hör till de dyraste utgifterna i denna sport.

Läs mer i fredagens NA