Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullmäktiges ordförandeavgår på grund av hälsoskäl

Hans Widlund (S) avgår som ordförande i kommunfullmäktige i Laxå. Anledningen är hälso-skäl.

1974 valdes Hans Widlund (S) in som ledamot i kommunfullmäktige. Under alla år förutom vid ett uppehåll från 1995 till 2000, har Hans Widlund suttit i kommunfullmäktige.

Ordförande i åtta år

De två senaste mandatperioderna, åtta år, har Hans Widlund varit ordförande i kommunfullmäktige. Nu väljer han att avgå.

– Jag avgår på grund av hälsoskäl, säger Hans Widlund.

Hans Widlund säger att det i huvudsak har varit bra att sitta som ordförande.

– Jag hoppas att jag har kunnat bidra med en lättsam atmosfär och att jag i största möjliga mån har befriat från påhopp. Jag tycker att ledamöterna anstränger sig att hålla sig till sakfrågorna, säger Hans Widlund.

Tipset som Hans Widlund ger till kommande ordförande är att denna bör läsa igenom alla handlingar och kunna vad som står i kommunallagen.

– Som ordförande måste man veta exakt vad som står i handlingarna. Man måste även kunna kommunallagen för att rätt beslut ska kunna fattas, säger Hans Widlund.

Något som den nya ordföranden också bör ha koll på är lagstiftningar som ständigt förändras.