Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt när Dylan hyllades i kyrkan - här kan du se hela succékonserten

Artisterna, Dylanlåtarna och insamlingen till krigsdrabbade barn – Nikolaikyrkan blev fullsatt när NA:s kampanj "Vi bryr oss" startade med en hyllningskonsert i går kväll.

Se också:

Mohlavyr om tio år gamla Dylan-tröjan: "Jag bär den med stolthet"

Se Idol-Martins hyllning till Dylan: "Its the shit"

Se det häftiga slutnumret - alla artister framför Bob Dylans stora klassiker

Folk började köa flera timmar innan konserten drog igång klockan 18. Ett tag ringlade kön från kyrkporten och ända ner på gatan.

– Vi har 500 sittplatser, sedan får vi ta till ståplatserna, sa Cecilia Andersson från Svenska kyrkan där hon stod och tog emot konsertbesökarna.

Och så fick det bli. Ytterligare 100 konsertbesökare fick på så sätt njuta av hyllningen till Bob Dylan, med artisterna Martin Almgren, Mathilda Wahlstedt, Mohlavyr, David Södergren, Drottningen, Olle Unenge och Sisters in Arms.

Inträdet var gratis och alla insamlade pengar gick oavkortat till Musikhjälpen, i år med temat: "Barn i krig har rätt att gå i skola".

– Det här är så jättespännande. Tänk om vi kan slå förra årets insamlingsrekord, sa Karin Andersson från NA:s marknadsavdelning precis innan konserten drog i gång.

Förra året samarbetade NA också med Svenska kyrkan. Då samlade länsborna in över en halv miljon kronor, 569 950 kronor för att vara exakt. Fotografiet på den lilla drunknade syriska flyktingpojken Alan hade berört många. Givmildheten var stor.

I år finns ingen bild på samma sätt, men kriget i Syrien pågår fortfarande och behoven är stora. Jag hoppas ändå vi kan slå rekord i år, sa Karin Andersson.

Just kombinationen av fina artister, Dylanlåtar och insamling till förmån för krigsdrabbade barn såg flera NA pratade med som anledningen till att kyrkan blev fullsatt.

Musikskribenten och mångåriga NA-medarbetaren Håkan Pettersson var en av alla besökarna. Han har hört Bob Dylan live två gånger.

– Min favoritlåt är "Positively 4:th Street", men den kanske inte kommer att spelas i kväll. Den är lite lång, kommenterade han.

En annan musikälskare på plats var rockfotografen och NA-medarbetaren Anders Erkman. Han auktionerade ut sina Dylanporträtt i svartvitt. Intäkterna gick direkt till insamlingen.

– Det känns helt rätt. Det är dags för det här nu, sa han.

Prästen Anders Lennartsson inledde konserten med några ord.

– Det är många som knackar på kyrkans port nu, sa han och ordlekte med titeln på en av Bob Dylans mest kända låtar, "Knockin on Heavens Door".

Fakta

Så kan du delta i NA:s insamlingskampanj ”Vi bryr oss”:

SMS: Sms:a till 72 019. Skriv BARN50, BARN100, BARN200 eller BARN300 beroende på hur mycket du vill skänka.

Swish: Swisha valfritt belopp till 123 223 42 35 (mottagare Örebro pastorat).

Bankgiro: Sätt in valfritt belopp på bankgiro 5335-1839 (märk med NA).

Pengarna ska vara inne senast den 11 december.