Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt av parkerade bilar på gatorna

Framkomligheten måste förbättras i Örebro. Gaturummet upptas upp till 40 procent av parkerade bilar. Så här kan det inte få fortsätta. Åtgärd: Förbjud dubbelparkering på hela gatunätet! För renhållningen sidbyte varje vecka.

Längbrogatan har varit nämnd: Här måste ytterligare åtgärder ”för framkomligheten snarast utföras”: Farthindren måste bytas ut så större fordon ”vid akut” kommer fram utan att behöva köra omvägar. När det var gatuarbete ”en tid på Höglundagatan-Rickardsbergsgatan” nödgades busstrafiken köra omvägen utom Östra Bangatan-Norrplan. Trafikanterna hänvisades till hållplats Bromsplan: Ett gångavstånd på upp/över en km från Norrby och Ringstorp! Så här bör det inte gå till inom tätbebyggt område när det kan göras bättre!

När det gäller framkomligheten i centrum så måste Drottninggatan vara ett alternativ före Fabriksgatan: Här är egentligen Drottninggatan det bättre alternativet för resande med Stadstrafiken. Det har nämnts om att bussarna nu inte kan svänga ner höger på Rudbecksgatan. Varför? Det har gått bra förr!

”Bil- och busstrafikant”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel