Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt drag på barmark

Roger Larsson, från Filipstad, var nöjd efter Dubbeldraget, en draghundtävling på barmark som arrangerades vid Hurtigtorpet på söndagsförmiddagen. Han vann klassen för två hundar med sparkcykel.

Annons

– Hundarna Frasse och Ada gjorde sitt jobb. På ett ställe blev de dock lite störda när en älgko med kalv korsade spåret. Men jag skrek till snabbt och de fortsatte framåt, säger Roger som blev Europamästare i Frankrike 2004.

Den gången cyklade Roger bakom hunden Eliott, som blivit elva år. Roger och Eliott blev i går tvåa i klassen för en hund med sparkcykel.

– Mitt stora mål är att försvara mitt SM-guld för tvåspann på sparkcykel. SM går i Mora om två veckor. Jag hoppas det blir fler framgångar även om jag nu har ett generationsskifte med hundar. Det krävs mycket träning för att hundarna ska bli riktigt bra, säger Roger som har många SM-guld hemma.

Bestulen på vagnen

Om Roger var glad hade Lotta Lundgren, från skånska Höör, lättare att hålla sig för skratt. Hon blev bestulen på sin vagn natten till söndag och kunde inte ställa upp i fyrspannsklassen.

– Fyrhjulingen låg ovanspå hundsläpet, som stod vid infarten till campingen i Filipstad. Vi kom så sent att campingen var stängd. Därför fick vi stå vid bommen till campingområdet. När jag vaknade var vagnen borta. Jag snurrade runt en timme i staden utan att hitta den. Jag hoppas att polisen kan hitta vagnen, säger Lotta.

Kan ta tid

Lotta Lundgren är anmäld till SM i Mora. Men nu är hennes medverkan högst osäker. Det kan ta lite tid att få fram en ny vagn.

– Jag hoppas att allt löser sig, säger hon.

Söndagens tävling, som samlade 33 ekipage i nio klasser, var den första barmarkstävlingen som Hällefors draghundklubb ordnat.

– Barmarkstävlingar blir vanligare och vanligare, säger Ivan Bengtsson i arrangörsklubben och för dagen tävlingsdomare. I Hällefors har vi sju-åtta aktiva plus ett antal medlemmar som inte tävlar. Än så länge har vi ingen större verksamhet.

Christer Ornby, som representerar Hällefors, blev tvåa på sparkcykel med två draghundar. Dessutom blev han femma på cykel med en hund. Klubbkamraten Jan Gunnarsson blev trea i linlöpning med en hund.

Annons