Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Funktionshindrade måste vända utvecklingen

Funktionshinderrörelsen tappat fart. Det är nu dags att fundera över hur man ska jobba för att långsiktigt kunna vända den nedåtgående trenden.

Jag hör dagligen kommentarer som ”Det kan du söka fondmedel till” eller ”Denna har du väll fått”, och så vidare. Den normala Svenson har kvar gammal information där man än i dag har uppfattningen att vi får det vi behöver och att vi lever gott. Svensson har inte lyssnat, inte heller brytt sig om dessa frågor som rör funktionshindergrupperna.

Vi måste finna vägar för att vrida skutan mot utveckling i gen. Vi måste åter sprida kunskap om funktionshinderfrågor redan i förskolan, där lär man sig alla barnen har lika värde, lär sig att hjälpa varandra. Där sår vi frön som gör att dessa viktiga frågor kan växa med i utvecklingen. Dessa frågor bör bli en del i läroplanen för pedagogerna.

Åter måste vi börja med grundarbete inom handikappolitikiska frågor – men jag finner detta som den enda vägen för att få dessa frågor att komma på den dagliga agendan.

I senaste numret ”Funktionshinderpolitik” är lösning på hur vi ska rädda skeppet, att ge medlemmar utbildning.

Att ge redan befintliga medlemmar utbildning hjälper inte till att skapa de nya unga som man måste få in i verksamheten, de blir de som redan finns i föreningen som får detta. Man måste titta på de plattformar som unga människor befinner sig på, använda den teknik som finns och använda dessa på ett klokt sätt. Vi måste själva ta oss till den nya generationen för de kommer inte till oss.

Föreningen Funktionellt & Möjligt

Anders Karlsson

Örebro

Håkan Munksten

Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel