Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra vallöften till Norabor från S

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Barnomsorgen och fler bostäder toppar Socialdemokraternas löfteslista. Men bland löftena finns också äldrefrågan och kultur och fritid för barn och ungdomar.

– Vi vill få ner barngruppernas storlek. Dessutom skulle barnomsorgen behöva minst fyra nya avdelningar. Trycket är hårt och det är precis att vi klarar barnomsorgsgarantin, säger Per Andersson som tillsammans med sina partikollegor konstaterar att barnomsorgen måste byggas ut och att de till skillnad från andra partier är beredda att investera. En ambition är också att erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid.

– Vi har sagt att vi inte ska höja skatten. Ökade skatteintäkter ska komma från att fler flyttar hit, säger Solweig Oscarsson, kommunstyrelsens ordförande.

Socialdemokraterna vill förtäta och bygga centralt belägna flerfamiljshus och på sikt planera för ett nytt bostadsområde.

– För att klara äldreomsorgen måste vi vara en attraktiv kommun att bo i.

Nora står inför

utmaningar både beträffande personal inom omsorgen och åldrande befolkning. Deltider och delade turer kommer upp under hösten då kommunens personalchef ska presentera ett förslag på hur situationen kan förbättras. (S) har sagt nej till att köpa korttidsplatser av Attendo.

– Också det kan växa till en valfråga, säger Solweig Oscarsson som tillsammans med S-kollegorna körde i gång valrörelsen på fredagskvällen med de klassiska röda valbyråerna.