Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gabriel tillbaka i Örebro

Från division 3 till allsvenskan.
På lördagen var Gabriel Somi tillbaka i Örebro och gjorde 45 minuter för Syrianska.
- Det var väldigt kul, det kändes bra, säger han.

Den 15 februari blev det klart att 20-årige vänsterbacken Gabriel Somi bytte Örebro Syrianska och division 3 mot Syrianska och allsvenskan. På lördagen var Kumlakillen tillbaka i Örebro när ÖSK besegrade Syrianska med 3-1. Somi spelade den andra halvleken, när Syrianska spelade upp sig, men ändå släppte in två mål.

- Det var väldigt kul att vara tillbaka i Örebro. Det kändes bra. Vi spelade bättre i den andra halvleken. Då hade vi bra spel. Jag var lite nervös i början, men det gick snabbt över, säger Somi.

Tidigare under försäsongen har Gabriel Somi spelat en match från start och gjort ett inhopp.

Det är ett stort steg att gå från division 3 till allsvenskan. Känner du att du börjar komma in i det?- Ja, det är ett jättestort steg. Men sakta men säkert så börjar det bli bättre.

Men det blev alltså förlust för Somi och hans Syrianska.

- I den första halvleken var vi inte tillräckligt aggressiva. Vi lät ÖSK rulla på. Sedan var det något misstag vid något mål.

Förra säsongen lyckades Syrianska rädda det allsvenska kontraktet via seger i en kvalrysare mot Ängelholm. Somi är, trots nyförvärv som Louay Chanko, medveten om att det ligger en lång och svår säsong framför Syrianska.

- Det kommer bli tufft. Vår målsättning är att klara oss kvar, så får vi ta det därifrån sedan, säger han.