Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gala för Världens barn

Förra året samlade ljusnarsbergsborna in 48 000 kronor till Världens barn-galan. Det var fyrtionde bäst bland landets kommuner. Nu ska resultatet slås och starten på det jobbet skedde med en galakväll.

Annons

Det var musik i mängder, lotterier, kaffe och kakor. Församlingshemmet i Kopparberg var på torsdagskvällen fullsatt med människor som ville hjälpa till.

– Vi gör det här gemensamt med Lions, församlingen, pingstförsamlingen och Röda Korset, berättade Ingrid Roos Mehlis.

Kommunalrådet Ewa-Leena Johansson (S) fanns med och agerade vinstutropare när lotteridragningarna skedde. Företag, föreningar och privatpersoner hade skänkt mängder av vinster så det blev många lotteriomgångar. Musikgrupperna Blårök, Bergslagsteamet och Bergslagens spelmansgille ställde också upp helt ideellt och förgyllde aftonen med sin musik.

I fjol samlade ljusnarsbergsborna in 48 000 kronor till Världens barn-galan.

– Det resultatet hoppas vi kunna slå i år, sade Ulla Gradin.

I dag, lördag, samt nästa lördag finns församlingen och Lions utanför ICA och systembolaget med insamlingsbössor till förmån för Världens barn.