Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamla saker hjälper ungdomsverksamhet

Harge. I Harge missionshus finns det god chans att göra fynd. Här håller Norrabergskyrkans församling loppmarknad för att samla in pengar till sin ungdomsverksamhet.

Annons

– Ekonomiskt är det ganska tufft för församlingen. Vi lever ju bara på offrade pengar av församlingsmedlemmar, så det är bra att kunna få in lite utifrån, förklarar Torsten Jacobsson, församlingsmedlem.

Ungdomsverksamheten består av scouting och aktiviteter för tonåringar, såsom läger, innebandy och bad. Med verksamheten vill man låta ungdomar umgås och ha något att göra. Loppisen drivs helt av frivilliga och det är också många som velat hjälpa till genom att skänka saker.

Allt man kan tänka sig

På borden finns allt man kan tänka sig, allt som ska finnas på en loppis. Även om det är lugnare under lunchtimmen och det fina vädret lockar till bad, kommer många besökare.

– Många återkommer, för de vet att vi plockar upp nytt varje dag, säger Viola Jacobsson.

Auktion

Loppisen pågår ända fram till den 24 juli och avslutas med en auktion. En av stoltheterna som kommer att auktioneras ut är en träskulptur av Levy ”Den blyge” Karlsson. Även sonen, Gunnar Karlsson, har skänkt mycket träsnide som är populära fynd att gå hem med.

En del besökare kommer till loppisen för att fynda och vet precis vad de letar efter, men de allra flesta handlar spontant.

Carina Danielsson och Andreas Persson från Askersund har lämnat av lite saker, och passar på att ta sig en titt.

– Jag brukar gå på loppis och handlar om jag hittar något fynd. Det kan vara vad som helst, tyg, lampor eller något sådant, berättar Carina och undersöker några nyinkomna föremål.