Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Går det att bo med elbil hos Öbo?

Går det att köpa laddhybrid/batteribil om man bor i en hyresrätt? Hur tänker Öbo göra ifall jag vill ladda min bil och bor i Stjärnhusen? Kommer alla hyresgäster att få laddmöjlighet?

Det behövs ett klargörande från hyresvärdarna hur de tänker göra. Boende i hyresrätter får inte glömmas bort.

”GA”

Örebro

Svar direkt:

Tanken är absolut att det ska gå att ha en elbil, även när man bor i en hyreslägenhet. Dock är systemet med laddstationer ännu inte utbyggt för att möta ett växande behov. Men, vi arbetar aktivt för att det ska bli smidigt att äga en elbil.

Så här ser planen ut för Öbo:

1. Vi tittar på den lagstiftning som finns i dag för ny- och ombyggnationer och inför anpassningar enligt de nya krav som i korthet beskriver hur många laddplatser som ska installeras i respektive projekt.

2. Vi har en strategi för det befintliga beståndet, som idag inte omfattas av någon lagstiftning. Öbos huvudspår är att bygga laddstationer med flera laddplatser på olika håll i vårt bestånd. Den första är redan på plats i Rosta/Stjärnhusen och ska invigas inom kort. Där kommer man att kunna hyra en egen laddplats eller använda en öppen plats för laddning under dag/natt.

3. Vi kommer inom kort ge möjlighet att göra en intresseanmälan för en laddplats på obo.se. Sedan utreds förutsättningarna att bygga en eller flera laddplatser på den parkering intresseanmälan avser.

4. På sikt ska man även kunna hyra en laddtid över dagen eller under natten på flera håll i vårt bestånd.

Öbo har ingen tanke på att glömma bort sina hyresgäster i denna fråga. För oss och för Örebro är detta ett viktigt steg i vårt gemensamma klimatarbete.

Jonas Tannerstad

chef el och automation

ÖrebroBostäder AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel