Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gärna senare skolstart – men inte kortare skoltid

Svar

... till ”Max”, NA 18 maj.

Jag läser med intresse den insändare om kortare skoldag som signaturen ”Max” har skrivit. Jag håller med om att trötta elever klarar skolarbetet sämre och att det är en bra idé om skoldagen började lite senare. Det finns skolor som startar senare på dagen och det med goda resultat.

Men jag håller inte med om att den totala tiden i skolan ska bli kortare. Snarare är det så att antalet timmar som svenska elever ska vara i skolan bör bli fler.

Svenska elever prestera sämre än elever i jämförbara länder och skolresultaten i Örebro ligger tyvärr långt efter snittet i Sverige! Förra läsåret misslyckades Örebros skolor med att ge så många som 18,3 procent eller 309 elever behörighet till gymnasiet. Då är det enligt min mening viktigt att våra elever får mer tid tillsammans med skickliga lärare.

Lärare brukar påpeka att mycket skulle vara vunnet om eleverna kom mätta och utvilade till skolan. Här har varje förälder och elev ett ansvar. Om dessutom skoldagen skulle starta senare än klockan 8 skulle nog fler elever vara pigga.

Maria Haglund

Moderaterna, kommunalråd Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel