Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garphyttan historiskt – tredje guldet i följd

Garphyttan blev i dag historiskt. Som första förening någonsin vann man sitt tredje stafett-JSM-guld i rad.

I ett soligt Torsby kämpade Garphyttan till sig guldet. Marcus Lennartsson gjorde en imponerande förstasträcka, även om han fick släppa ifrån sig JSM-veckans suverän Victor Thorn från Ulricehamn. Som tvåa växlade han till Adam Gillman på andrasträckan.

Adam Gillman har varit sjuk i veckan och var osäker på start. Men han höll ihop åkningen bra och gav Filip Danielsson på tredjesträckan läge att göra det han gör bäst – att jaga.

Och som han jagade. Danielsson gick ut en minut efter ledande Ulricehamn på sistasträckan, men kom närmare och närmare. I loppets sista backe var han i kapp – och gick om. På upploppet var det sedan bara att hålla konkurrenterna bakom sig.

– Det var nervöst, vi var svettiga allihop, säger lagledaren Carina Arvidsson om den rafflande upplösningen av stafetten.

Läs mer om framgången i måndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tdning här intill!