Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garphyttan historiskt – tredje guldet i följd

Garphyttan blev i dag historiskt. Som första förening någonsin vann man sitt tredje stafett-JSM-guld i rad.

Annons

I ett soligt Torsby kämpade Garphyttan till sig guldet. Marcus Lennartsson gjorde en imponerande förstasträcka, även om han fick släppa ifrån sig JSM-veckans suverän Victor Thorn från Ulricehamn. Som tvåa växlade han till Adam Gillman på andrasträckan.

Adam Gillman har varit sjuk i veckan och var osäker på start. Men han höll ihop åkningen bra och gav Filip Danielsson på tredjesträckan läge att göra det han gör bäst – att jaga.

Och som han jagade. Danielsson gick ut en minut efter ledande Ulricehamn på sistasträckan, men kom närmare och närmare. I loppets sista backe var han i kapp – och gick om. På upploppet var det sedan bara att hålla konkurrenterna bakom sig.

– Det var nervöst, vi var svettiga allihop, säger lagledaren Carina Arvidsson om den rafflande upplösningen av stafetten.

Läs mer om framgången i måndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tdning här intill!