Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gata stängs av för AIK-supportrar

Polisen väntar minst 4 000-AIK-supportrar till Örebro på lördag till allsvenska slutomgången mot ÖSK.

Detta får bland annat till följd att Örebro kommun har stängt av gatan bakom Behrn arena. Restalundsvägen mellan Eklundavägen och Isgatan är stängd för motortrafik från och med i dag fredag till och med i morgon lördag 31 oktober.

Det meddelar Örebropolisen på sin Facebooksida.

Endast de som bor i området tillåts köra. Parkering på Restalundsvägen är inte tillåten.

Anledningen till avstängningen är den stora tillströmningen av fotbollssupportrar till den allsvenska slutomgången mellan ÖSK och AIK med avspark klockan 13.00 i morgon lördag.

För de örebroare som tänkt ta sig till matchen föreslår polisen att man om möjligt cyklar.

Örebropolisens insatschef,

Maths Thörn, räknar med minst 4 000 AIK:are på plats i Örebro.

– Trycket har minskat något med tanke på resultatet i måndags. Men vi tror ändå på ett stort åskådarantal, minst 4 000–4 500 från Stockholm, säger han.

Han nämner det faktum att många har köpt biljett i förväg, både till matchen och resan dit.

– Och många har ordnat med restauranger i stan. Över 20 bussar är på väg hit och tåg är också bokat. Man har betalat en slant. AIK har ju gått bra i år också, så man vill väl hit och fira en bronsmedalj.

Runt 1 000 av AIK-supportrarna väntas ladda upp på Strömpis.

Matchen bedöms som en högriskmatch och innebär att polisen har extra mycket personal i tjänst.

– Det kommer att röra sig väldigt mycket människor i centrala Örebro. Men det finns inget som säger att det ska bli något bråk. Det finns ingen historik av bråk mellan Örebro och AIK, säger Maths Thörn.

Förra året var det en del skadegörelse med krossade rutor innan matchen?

– Det stämmer, men då beror det på att någon lite ogenomtänkt halade ut en Hammarbyflagga när AIK:s tåg gick förbi. Sen är det klart att det finns en klick supportrar som tror att de äger världen.