Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge Ljusnarsberg polis dygnet runt

I brottsjournalen så berättade GW Persson att Ljusnarsbergs kommun är den kommun som har högst brottslighet i hela landet. Det kan vi nog i hög grad tacka polisen för som för länge sedan lagt ner polisstationen och mer eller mindre övergivit Ljusnarsbergs kommun. Nu säger polisen att polisstationen inte alls har försvunnit, den finns i kommunhuset och är bemannad på tisdagar. Nu är det ju inte så enkelt så att alla brott görs på tisdagar.

Det har gått så långt så att man inte längre tycker det är någon mening att anmäla brott för det händer i alla fall ingenting. Det kan ta timmar och ibland någon dag innan polisen kommer till ett pågående brott och ibland kommer de inte alls. Ett minimikrav borde vara att det finns minst en polisstation i varje kommun som är bemannad dygnet runt.

Om vi ska kunna vända utvecklingen så måste vi alla hjälpas åt. Vi kan inte bara sitta hemma vid köksbordet och klaga. vi måste protestera, debattera och skrika betydligt högre än vad vi gör idag. Är vi tillräckligt många så blir vi också väldigt starka och kan påverka både polisen och politiker.

Sune Nilsson

Hörken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel