Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge oss framtidstro, Löfven!

Sällan har en svensk statsminister blivit så utskälld efter en tv-intervju som Stefan Löfven. Sällan har en svensk statsminister blivit så hyllad som Olof Palme i Anna Lindhs tal på Palmes begravning. Hon inleder talet med: ”Vi som är unga behöver lärare och förebilder. Olof Palme tog vår rädsla på allvar och förvandlade den till framtidstro och handlingskraft. Han ledde oss i kampen för avspänning, nedrustning och fred”.

Det är vad vi önskar att Stefan Löfven skulle ha sagt till svenska folket vad gäller de samhällsfarliga uppgörelserna mellan rivaliserande kriminella gäng i våra mest utsatta bostadsområden. Där lever många barn och ungdomar ett fredlöst liv. Det är som om de står utanför rättssamhället och kan dödas av vem som helst när som helst. De om någon behöver lärare. De behöver politiker som ger dem framtidstro och handlingskraft att bryta sin destruktiva livsstil.

Claes Thulin

Bergslagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel